Снимка Агенция МитнициПореден голям удар направиха български митничари. Митническите служители от

...
Снимка Агенция МитнициПореден голям удар направиха български митничари. Митническите служители от
Коментари Харесай

Митничари откриха над 12.5 кг контрабандни златни накити за над 1 млн. лв. на Капитан Андреево

Снимка Агенция " Митници "

Пореден огромен удар направиха български митничари. Митническите чиновници от Групово дело " Митническо разузнаване и следствие " и Търговско дружество " Южна морска " откриха над 12.5 кг контрабандни златни украшения при две инспекции - на рейс и лек автомобил, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 21 май на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " лек автомобил BMW с непозната регистрация, влиза в страната от Турция на път за Румъния. Водачът на автомобила - турски жител с букви Т.К на 52 година, който пътувал самичък, декларирал пред митническите чиновници, че не придвижва артикули за обявление. 

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, в това число със профилирана рентгенова инсталация. При последвалата физическа инспекция се открива, че във фабрична празнина, към люка на тавана, са укрити 23 полиетиленови плика, обгърнати в тиксо с 1645 пръстена, гривни, медальони, обици, огърлици, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза открива, че накитите с общо тегло 6161.20 грама са от 14-каратово злато на стойност 492 896 лв..

Голямо количество контрабандни златни украшения са открити и на 22 май в дребните часове на нощта, когато на пункта идва рейс с турска регистрация на път от Турция за Северна Македония, ръководен от турски жител - Е.Т. на 52 г. 

Митническите чиновници селектират транспортното средство за инспекция със профилирана рентгенова инсталация, при която са маркирани необикновени плътности в задната част към мотора. При последвалия физически надзор е открит особено построен тайник, в който са били укрити 1668 разнообразни произведения от жълт метал. Според експертизата на вещото лице, откритите произведения са от 14, 21 и 22-каратово злато  с общо тегло 6356.60 грама на обща стойност 519 089 лв..

Задържаните златни произведения са с общо количество 12,517 кг на обща стойност  1 011 985  лева.

С разпореждане на прокурор от Окръжна прокуратура – Хасково на двамата обвинени е наложена възбрана да напущат страната и са им отнети документите за пътешестване в чужбина. Спрямо всеки един от тях е взета мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 10 000 лв.. 

Контрабандните златни украшения и транспортните средства са арестувани. Действията по следствието не престават, написа bgonair.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР